zaterdag 24 maart 2012

Praktische uitwerking

Condens


Als je de koeler uit de diepvries haalt, dan komt er na een tijdje wat condens op de buitenkant van de fles en dan kan je de kristallisatie niet zo goed meer zien. Om dit te verhelpen had ik eerst gedacht aan een dubbele wand waar er geen (of heel droge) lucht in zit om er voor te zorgen dat er niks kan condenseren.

Omdat er eigenlijk aan de binnen kant van de koeler nog (een 3de) wand zou moeten komen om er voor te zorgen dat bij het ingieten van ijsblokjes (om de drank dan te koelen) de kristallisatie niet zou smelten, gaat het ontwerp er een beetje lomp uit zien.

Om het probleem met van die condensatie weg te werken, komt er een anti-damp coating op het glas. Dit zorgt er voor dat er geen condens meer kan gevormd worden.

Hier zie je een voorbeeld van een anti-fog coating.

Licht

Om de sneeuwbloemen meer zichtbaar te maken, zitten er onderaan leds die naar boven schijnen en zo de bloemen verlichten. De leds zitten onderaan verwerkt in het warmte-reservoir.

Koeling

De koeling om de ijsbloemen te laten vormen is gewoon de diepvries omdat het voor particulieren is. Indien deze koeler voor bedrijven en restaurants zou dienen, dan zou er een speciale koel-eenheid zijn om de drankkoelers te koelen.

Warmte-reservoir

Het warmte-reservoir dient om een constante temperatuur boven nul te hebben tijdens het creƫren van de ijsbloemen. Wanneer de koeler op tafel staat, zal het warmte-reservoir dienst doen als koeler om de lucht tussen de 2 wanden zou koud mogelijk te houden waardoor de ijsbloemen minder snel smelten.


Praktische tekening





Geen opmerkingen:

Een reactie posten