maandag 19 maart 2012

Keuze

Ik ga kiezen om iets te doen met het kristalliseren van ijs of andere stoffen.
Ik wil de mensen dus een kijkervaring meegeven en ze ook "entertainen".  Dus iets maken wat evolueert, wat ze zien groeien en eventueel controleerbaar is door jezelf.

Het lijkt me leuk om bijvoorbeeld je soep te zien veranderen. Eerst krijg je bolletjes in de vorm van een kastanjebolster die dan smelten van zodra je bord op tafel staat.De bolletjes kunnen dan variëren van kleur, smaak en grootte.


Als je een koeler hebt voor dranken of andere dingen dan kan er op het oppervlak van de koeler een kristallisatie worden gevormd.

In het begin is er geen ijsvorming en dan wordt die opgediend.
Na een tijdje zal het vocht uit de lucht (of eventueel vanuit kleine poriën) beginnen kristalliseren en wordt er een een mooie kristalstructuur gevormd op de plekken die koud zijn.Het hoeft niet noodzakelijk ijs te zijn. Suiker kristalliseert ook heel mooi. Er kan ook iets uitdampen waardoor er ook een kristalstructuur gevormd wordt.

Hier zie je een kristallisatie van suiker in een glas. Je kan dan gans je glas kristalliseren en als er dan een cocktail of ander drankje wordt in gedaan,  dan gaan de kristallen geleidelijk aan weg.

Hier zie je een kristallisatie van een zoutoplossing.

 Hier zie je ook nog een filmpje waar ze kristallen maken.

 Zoals je ziet kan water zeer mooie kristallen vormen. Er zijn veel soorten kristalvorming voor water.Geen opmerkingen:

Een reactie posten