donderdag 22 december 2011

productie

Mijn product zou eigenlijk het best geproduceerd worden door middel van centrifugaal gieten.
Dan kan je de ribben als inserts er op voorhand insteken en vervolgens de volledige vorm gieten.

Aangezien IPS dergelijke machines niet heeft, zal mijn product via high pressure  spuitgieten worden gedaan. Aangezien het om een stuk gaat met dunnen wanden en ongeveer 50x50cm lijkt mij dit de beste oplossing. Omdat de oppervlakte vrij groot is, zijn er minstens 2 aanspuitpunten aan zowel het deksel als de onderkant.

 De rode punten geven aan waar zich de aanspuitpunten bevinden. Hier zitten de aanspuitpunten aan de binnenkant van het product omwille van esthetische redenen.Hier zitten de aanspuitpunten ook van onder waardoor je deze meestal niet zal opmerken.

De middelste buis waar later het touw door gaat zou ik als insert in de matrijs steken omdat een lange, holle buis niet eenvoudig is om te spuiten.

De twee delen worden aan elkaar gelast omdat het twee grote oppervlakten zijn en dit is een stevige en eenvoudige verbinding.

De gaten worden achteraf geboord door middel van een cnc gestuurde boor of een kolomboormachine. Er zijn enkele mallen waardoor je zo eenvoudig verschillende gaten op verschillende plaatsen kan boren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten