woensdag 30 november 2011

Kiezen van Concept en Context


Je kan heel veel speelgoed voor verschillende omgevingen kiezen en er is ook al heel veel speelgoed uitgevonden en ontworpen voor eendere waar, wat en van jong tot oud.Speelgoed voor in de tuin, zandbak en het water zijn de grootste groepen denk ik.


Hier zie je een leuk soort speelgoed waar je zelf moet trappen om zo vooruit te geraken.
Speelgoedjes voor in de zandbak en op het strand waar al enorm veel kinderen uren plezier aan gehad hebben zij eenvoudig, klein en is prachtig speelgoed.Glijbanen, klimrekken en speelhuisjes voor in de tuin zijn ook al massaal gemaakt.
Wat dan wel?Speelgoed om in een boom of rond een boom te hangen (buiten hangmat, trapeze en schommel ) heb ik nog niet zoveel gezien en dit lijkt me wel een leuke omgeving om rond te werken.

Dit kan gaan van een soort van platform tot een ganse boomhut, hangstoel, vliegende boot, klimbox, modulaire box, circus/acrobatisch speelgoed, een hangende tros met verschillende dingen aan.... noem maar op.


 Wat en Waar?


Bomen heb je in alle soorten en maten. Je hebt alleenstaande bomen, bossen, naalbomen en loofbomen, bomen op een rij, lange, korte, met veel takken of zonder,  dikke en dunne  bomen. Als je dus even stil staat is het niet zo voor de hand liggend om zomaar een boom te nemen en te zeggen dat het goed is en overal zal passen of lukken.


Waar?


Je hebt overal wel bomen...

 In parken..

in de stad op harde grond..

 of op gras...op het platte land...
 Op schoolspeelplaatsen en nog veel meer andere plaatsten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten